Er du vokset op i en familie med alkohol?

Er du vokset op i en familie med alkohol?2019-04-12T12:04:50+00:00

Er du vokset op i en familie med alkohol?

Voksne, der drikker for meget, magter ikke altid at tage sig af deres børn. Det kan komme til udtryk i manglende madpakker, beskidt tøj, rod og flasker i hjemmet. For de fleste er det største svigt dog mere usynligt i form af forældrenes manglende nærvær og manglende evne til at spejle deres børns følelser. Som voksen reagerer man omvendt ofte med uhensigtsmæssige strategier fra barndommen.

Mange har svært ved at mærke sig selv og egne grundfølelser som vrede, sorg eller angst. Det kan give problemer, når man som voksen skal indgå i parforhold eller drage omsorg for sine egne børn. Mange føler sig anderledes og ensomme selvom de er sammen med andre, og mange voksenbørn er meget selvkritiske og perfektionistiske. Nogle skader sig selv med alkohol, stoffer, cutting eller spiseforstyrrelser. Samtidigt er mange meget målrettede og ambitiøse.

Rådgivning på Alkolinjen:

Hvis du kan genkende dig selv i noget af ovenstående og har behov for anonym rådgivning så ring til Alkolinjen og snak med en professionel rådgiver.

Medlemskab af Lænkens Unge Ambassadører:

Hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholfamilier, kan du kontakte Lænkens Unge Ambassadører – LUA, som har dannet deres egen forening.

Ung Revers til dig under 25:

Hvis du er under 25 år og bor på Sjælland eller Fyn kan du kontakte Ung Revers, som tilbyder samtaler og behandling for børn og unge opvokset i alkoholfamilier.

Lænkens VBA*-forløb er tilbud til dig over 25:

Hvis du er over 25 år og bor på Sjælland, kan du skrive dig op til Landsforeningen Lænkens VBA-forløb. Det er et professionelt gruppebehandlingsforløb, som Lænken har kørt siden 2011. Der er ingen øvre aldersgrænse på vores forløb og ingen egenbetaling.  Kontakt Lænkens Sekretariat.

*VBA = Voksen Barn af Alkoholafhængig

LUA – Lænkens Unge Ambassadører

Her kan du få rådgivning:

Alkolinjen Ung

Alkolinjen er også for unge hvis forældre drikker. Her tilbydes anonym rådgivning. Du kan ringe, skrive eller chatte med professionelle rådgivere. Tlf. 80 200 500 hverdage kl. 11-15.

Novavì Ung Revers

Læs om Ung Revers, som er tilbud til unge, der er vokset om i familier med alkoholproblemer.
Novavì har tilbud i Storkøbenhavn, Sjælland og Fyn. Ung Revers er et samarbejde LUA.

Sundhedscentret.dk / Ung Revers

Et tilbud til dig der er vokset op i en familie med alkohol eller stoffer.Storkøbenhavn, Sjælland og Fyn.

Lænke foreningerne

Lænkens lokalforeninger i Danmark kan give dig support og støtte.

Alkolinjen Ung – find hjælp

Se de lokale tilbud i Danmark.

LUA – Lænkens Unge Ambassadører

Hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholfamilier, så kontakt LUA.