Lis Isdal er død – hun blev 72 år

Lis Isdal er død – hun blev 72 år

Mindeord for vores mangeårige Landsformand

 
Det er med stor sorg, at vi må meddele, at vores Landsformand, Lis Isdal,
er død d. 21/2 2018 i en alder af kun 72 år.

 
Lis blev født i Valby, men flyttede tidligt i livet til Hvidovre. Her stiftede hun familie, fik to dejlige piger, passede i mere end 40 år sit arbejde i Hvidovre/Rødovre og Vestegnens politi – og blev for snart 25 år siden medlem af Hvidovre Lænken.
Hun beskrev siden hen sig selv som meget selvudslettende og genert, da hun startede i Hvidovre Lænken – en beskrivelse, mange af os slet ikke kunne genkende hende i. Da hun efter 9 år i Hvidovre bliver valgt som formand i Landsforeningen var det en både udadvendt og slagkraftig kvinde, som gik til opgaven med stor flid og energi. Selvudslettende var ikke længere en passende beskrivelse af den – i statur – lille kvinde, som blev en stor og respekteret formand for hele Lænken. Hun var her-der-og-alle-vegne, hvor der var brug for hende. Det vil ikke være helt forkert at sige, at Lis i de sidste mange år blev Lænkens markante ansigt både udadtil og indadtil.
Selv om Lis brugte rigtig meget tid på opgaverne i Landsforeningen, forblev hun også aktiv i Hvidovre Lænken. Som kasserer, som deltager i foreningens sociale liv og som hende, man altid kunne gå til, når livet slog et slag i den forkerte retning.
Og trods alle disse Lænkeopgaver var ingen i tvivl om, at hvis der var brug for mormor hjemme hos en af hendes piger, så smed hun alt hvad hun havde i hænderne for at komme hjem til børnebørnene.

Lis’ menneskelige kvaliteter gjorde, at samtaler med hende om livets svære stunder, ofte førte til nye handlemuligheder. Hun besad en sjælden evne til at få mennesker med alkoholproblemer til at føle sig taget alvorligt og mødt som mennesker. Hun kunne give dem troen på, at det nytter noget at gøre noget ved et problematisk alkoholforbrug – og at det giver respekt at gå i behandling. Og hun kunne godt finde på at skælde ud, hvis nogen svigtede de muligheder, de havde.
Lis fik for et år siden stillet diagnosen kræft, og på ægte Lis facon tog hun udfordringen op med god støtte fra sine nærmeste. Hun fik samlet flere gode minder med sin familie, og hun fortsatte uanfægtet sin store indsats for Lænken. Først til allersidst måtte hun give slip og forlade det liv, som hun holdt så meget af.
Hun sov stille ind på Hvidovre hospital omgivet af sine allernærmeste.

Vi vil komme til at savne Lis ganske forfærdeligt, og vores tanker går til den nærmeste familie.
Æret være Lis’ minde.

Bestyrelsen for Landsforeningen Lænken
26/2 2018
 

Tak fra familien

Kortets tekst:
Et solstrejf et snefnug en stjerne eller blot en sky.
Al kommer fra himlen og giver smil på ny.

 
En stor tak til alle som var med til at gøre Lis Isdal’s bisættelse til en dag med mange blomster,
mennesker og ikke mindst rørende ord.
En trist og smuk dag som gav hende den afsked som hun fortjente. Hun savnes, men mindes
med stolthed og gemmes trygt i hjertet.
Tak !
En særlig tak til Lænken for et arrangement som var præcis som ”Mor Lis” ønskede det.

På familiens vegne Charlotte og Christina

2018-03-19T15:21:01+00:00