DR rundvisning med Kreds Nord

 
Søndag d. 20/10 2019 var Kreds Nord (5 lænkeforeninger i samarbejde) på tur til DR Byen. Vi mødtes foran indgangen lidt før kl. 15. Vores guide tog imod os, og vi blev forsynet med “gæste-skilte”, inden hun startede rundvisningen.

 
Vi kom vidt omkring og så bla. TVA nyhedsstudie, både den officielle side, men også kontrollen “back stage”. Selve Nyheds Redaktionen kunne vi af sikkerhedsmæssige grunde ikke komme helt tæt på, men interessant var det nu alligevel at se det sådan et par etager over dem.

Det lokale brandvæsen så vi også holde på en af gangene med deres mini brandbil, som jo skal kunne komme rundt allevegne. Tivoli har i øvrigt en magen til af samme format.

Koncert Salen blev også fremvist med bl.a. sit enorme orgel, hvis orgelpiber spænder helt ned fra 3 cm til 11 meter! Akustiske tæpper kan sænkes, så akustikken kan tilpasses afhængigt af, hvad slags musik der spilles. Studiet, hvor bla. “Alle mod 1” optages og tidligere X-factor blev optaget, fik vi også set.

Efter 1½ times rundvisning takkede vi af med guiden, og begav os ud i Metroen for at køre til Nørreport, hvor der var bestilt bord til buffet i restaurant “Dalle Valle”. Her sad vi og hyggede i et par timer, og da maden var fordøjet, gik vi herefter hver til sit.

Alle var enige om, at vi havde haft en rigtig hyggelig og også belærende dag. Tak til Herlev for planlægning af turen.
 

Se billeder >

Vores guide fortæller om TVA nyhedstudiet, som vi kender så godt fra skærmen. 

 


Producer rummet: Her styres det hele. På skærme th. i rummet kan teknikerne se, hvad alle kameraer viser, samt hvad der sendes ud i stuerne. Kamerafører og studievært får beskeder fra producer rummet. Tv. i rummet sidder alle dem, som styrer grafik og tekster. Et særskilt studie ved siden af styrer alt vedr. lyd.
Producer og producerassistent ‘orkestrerer’ det hele under en direkte udsendelse. 

 


DR byens lille brandbil kaldet “DR Firefighters” er klar til brug, hvis der opstår brand et sted i den store bygning. 

 


Citat fra DR: Koncertsalen er opført som en arenascene med plads til 1.800 publikummer, der er placeret både foran, rundt om og bagved orkestret. DR Koncerthuset er dog ikke kun blevet berømt for den fantastiske arkitektur, men også for den enestående akustik – skabt af verdens måske bedste akustiker: Yasuhisa Toyota. 

 


Koncertsalens flotte orgel er et Van den Heuvel orgel. Det har 6144 orgelpiber og vejer 40 ton. 

 


Rundt om i DR bygningen hænger mange foto. Her er det i bygningen med studier, værksteder mm. hvor man kan se mange af de kendte ansigter fra DR. 

 


Efter rundvisningen tog vi til Dalle Valle i Fiolstræde og nød deres store buffet.

 

Lokalforenings nyheder