Ønsker du at drikke mindre?
[ Diverse links finder du efter teksten ]
Det allersværeste er at erkende, at alkohol fylder for meget. Hvornår har man overskredet den magiske grænse, hvor man ikke længere bare kan lade være med at drikke? Hvornår er reparations-øllen ikke længere et sjovt indslag dagen efter festen, men en nødvendighed for at fungere i hverdagen? Hvornår kredser tankerne dagligt om det næste glas?
Det er svært at erkende, at der er et problem. Også fordi der stadig er skyld og skam forbundet med at drikke for meget. Hvad vil familie, venner og kollegaer tænke? I Lænken har vi prøvet det selv. Det første skridt er svært, men når du først har prøvet opmuntringerne i en af vores foreninger, og/eller anerkendelsen og skulderklappene fra familien, vennerne og evt. kollegaerne, er vi sikre på, at du ikke vil fortryde det.
Få hjælp til alkoholproblemet – og få respekten tilbage.
I Lænken rådgiver vi dig gerne om nærmeste behandlingssted, hvor du kan få den nødvendige hjælp til at stoppe eller drikke mindre. Så tag gerne kontakt til en af vores lokale foreninger for en snak.
Eller ring/skriv til Alkolinjen for rådgivning. Du kan også henvende dig direkte til et alkoholbehandlingssted, som findes i alle kommuner. Se links på denne side.
Bemærk at du kan bede om anonym rådgivning på behandlingsstederne. Og du kan selvfølgelig også forvente fortrolighed i Lænkens foreninger. Vi har særlige kontaktpersoner, som har gennemgået kurser i rådgivning og støtte. Og de har tavshedspligt.
Alkoholbehandling er gratis
og du kan frit vælge behandlingssted i hele landet.
Om ambulant alkoholbehandling:
(Lænken tilbyder ikke alkoholbehandling. Vi er en støtte-/rådgivningsforening om alkoholproblemer.)
Ambulant behandling betyder uden indlæggelse. Alkoholbehandling er gratis, og det kan ske anonymt, hvis du ønsker det. Det er ikke nødvendigt med en henvisning fra egen læge eller hospital. Ofte vil du få hjælp fra dag 1, når du møder op.
Du har frit valg mellem alle kommunalt godkendte behandlingssteder i hele Danmark. Du kan således godt vælge et sted i f.eks. din nabokommune. Kommunerne oplyser på deres hjemmeside om nærmeste behandlingssted. Alkolinjens guide oplyser om adresser i hele landet.
Læs mere her:
• Sundhedsloven § 141 >
• Generelt om alkoholbehandling inkl. dias-serie >
• Alkolinjens guide til alkoholbehandling lokalt>
Se vores folder:
![]() |
Du som vil holde op med at drikke – og du, som er pårørende |
Her kan du også få rådgivning og hjælp:
Tlf.rådgivningen er gratis og du kan være anonym.
Telefonen er åben hverdage:
Mandag 9–22, tirsdag 9-14, onsdag 9-14,
torsdag 9-22 & fredag 9-12.
Bemærk aften åben mandag/torsdag.
Rådgivning såvel for dig med et alkoholproblem som for pårørende.
Anonym og gratis tlf.rådgivning.
Telefonen er åben hverdage:
Mandag 9-17 og tirsdag til fredag 11-17.
Samt skæve helligdage (jul, påske mv.).
Rådgivning såvel for dig med et alkoholproblem som for pårørende.
På Alkolinjen finder du alle de lokale tilbud i din region med såvel rådgivning og behandling.
Drikker du for meget? Find ud af det. Tag en alko-test på siden helt anonymt. Desuden finder du historier og får gode råd til at drikke mindre.
Novavi tilbyder hjælp i deres alkoholambulatorier i Storkøbenhavn og Nordsjælland i samarbejde med Lænkens lokalforeninger.
Er du i tvivl, om du drikker lige i overkanten, og har du svært ved at skrue ned? Så kan Overkanten.dk rådgive dig – helt gratis/anonymt og uden ventetid.
Er du i tvivl, om du drikker lige i overkanten, og har du svært ved at skrue ned? Overkanten Ung kan hjælpe dig – helt gratis/anonymt og uden ventetid.