Er du vokset op i en familie med alkohol?

Voksne, der drikker for meget, magter ikke altid at tage sig af deres børn. Det kan komme til udtryk i manglende madpakker, beskidt tøj, rod og flasker i hjemmet. For de fleste er det største svigt dog mere usynligt i form af forældrenes manglende nærvær og manglende evne til at spejle deres børns følelser. Som voksen reagerer man omvendt ofte med uhensigtsmæssige strategier fra barndommen.

Mange har svært ved at mærke sig selv og egne grundfølelser som vrede, sorg eller angst. Det kan give problemer, når man som voksen skal indgå i parforhold eller drage omsorg for sine egne børn. Mange føler sig anderledes og ensomme selvom de er sammen med andre, og mange voksenbørn er meget selvkritiske og perfektionistiske. Nogle skader sig selv med alkohol, stoffer, cutting eller spiseforstyrrelser. Samtidigt er mange meget målrettede og ambitiøse. Læs om tilbudene her:
 

Rådgivning på Alkolinjen:

Hvis du kan genkende dig selv i noget af ovenstående og har behov for anonym rådgivning så ring til Alkolinjen og snak med en professionel rådgiver. Du kan også chatte eller skrive. Se link andet sted på denne side.
 

Medlemskab af Lænkens Unge Ambassadører:

Hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholfamilier, kan du kontakte Lænkens Unge Ambassadører – LUA, som har dannet deres egen forening.
 

Ung Revers til dig under 25 – hjemmeside og hjælp:

Hvis du er under 25 år og bor på Sjælland eller Fyn kan du kontakte Ung Revers, som tilbyder samtaler og behandling for børn og unge opvokset i alkoholfamilier.
UngRevers.dk er en hjemmeside med chat og brevkasse. Du kan også finde fortællinger fra andre unge. 
 

Lænkens VBA-forløb er tilbud til dig over 25:

Er du “Voksen Barn af Alkoholafhængig” og er over 25 år og bor på Sjælland, kan du skrive dig op til Landsforeningen Lænkens VBA-forløb. Det er et professionelt gruppebehandlingsforløb, som Lænken har kørt siden 2011. Der er ingen øvre aldersgrænse på vores forløb og ingen egenbetaling.  
Kontakt Lænkens Sekretariat eller ring til Vivien, Novavi 2273 6778 hvis du ønsker at vide mere.
( Til fagfolk: Rapport & resume om Lænkens VBA-forløb – “Når alkoholopvækst bliver en styrke”)

LUA – Lænkens Unge Ambassadører

Her kan du få rådgivning:

Alkolinjen er også for unge hvis forældre drikker. Her tilbydes anonym rådgivning. Du kan ringe, skrive eller chatte med professionelle rådgivere.
Man-/tirs-/fredag kl. 11-17 & ons-/torsdag kl. 11-15.
Samt helligdage (jul, påske mv.).

Se de lokale tilbud i Danmark.

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis. TUBA’s chatrådgivning er åben mandag til torsdag kl. 18-21.

Novavi Ung Revers er et gratis tilbud til børn og unge under 25 år, som er vokset op i familier med alkohol- og/eller stofproblemer. På deres side kan du både skrive og chatte med Ung revers og helt anonymt.

Ung Revers har tilbud i Storkøbenhavn, Sjælland og Fyn. Ung Revers er et samarbejde med LUA.

LUA – Lænkens Unge Ambassadører

Hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholfamilier, så kontakt LUA.

Siden er opdateret 30/1 2020.