Er du vokset op i en familie med alkohol?

[ Diverse links finder du efter teksten ]

Voksne, der drikker for meget, magter ikke altid at tage sig af deres børn. Det kan komme til udtryk på mange måder. For de fleste er det største svigt forældrenes manglende nærvær og manglende evne til at spejle deres børns følelser og anerkende deres oplevelser. Når man selv er blevet voksen, reagerer man ofte uhensigtsmæssigt overfor dem man holder af.

Mange har svært ved at mærke sig selv og egne grundfølelser som vrede, sorg eller frygt. Det kan give problemer, når man som voksen skal indgå i parforhold eller drage omsorg for sine egne børn. Mange føler sig anderledes og ensomme selvom de er sammen med andre, og mange voksne børn er meget selvkritiske og perfektionistiske. Nogle skader sig selv med alkohol, stoffer, cutting eller spiseforstyrrelser. Samtidigt er mange meget målrettede og ambitiøse.
Læs om tilbuddene her og se links til sidst.
 

Rådgivning på Alkolinjen:

Hvis du kan genkende dig selv i noget af ovenstående og har behov for anonym rådgivning så ring til Alkolinjen og snak med en professionel rådgiver. Du kan også chatte eller skrive. Se link andet sted på denne side.
 

Medlemskab af Lænkens Unge Ambassadører:

Hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholfamilier, kan du kontakte Lænkens Unge Ambassadører – LUA, som har dannet deres egen forening. De tilbyder desuden gruppeforløb (VBA) og kurser, samt tager ud og holder foredrag
 

Ung Revers – et tilbud til dig under 25:

Hvis du er under 25 år og bor på Sjælland eller Fyn, kan du kontakte Ung Revers, som tilbyder samtaler og behandling for børn og unge opvokset i alkoholfamilier. UngRevers.dk er en hjemmeside med chat og brevkasse. Du kan også finde fortællinger fra andre unge.
Hvis du er over 25 år, kan du få individuelle samtaler i Novavì’s ambulatorier.
 

Lænkens VBA-forløb er tilbud til dig over 25:

Er du “Voksen Barn af Alkoholafhængig” (VBA) og er mellem 25 og 52 år, kan du skrive dig op til Landsforeningen Lænkens VBA-gruppe. Det er et professionelt gruppebehandlingsforløb, som Lænken tilbyder. Der er ingen egenbetaling. Kurset strækker sig over 9 enkeltdage.
Læs mere om kursusforløbet, kontakter og tilmeldingsskemaer:
Lænkens VBA-forløb
 

Desuden tilbydes VBA’ere:

Spejlings workshops for voksne børn som er forældre”, samt deltagelse i en gruppe kaldet “VBA og partnere”.

 
Læs også om tilbuddene på LUA’s hjemmeside >

 

Kontakt LUA, hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholramte familier.

  Bliv skrevet op til et VBA-gruppeforløb:  

VBA-gruppeforløb er et basisforløb for dig. Derefter kan du tilmelde dig nogle af LUAs andre VBA-tilbud.

Hvis du vil mødes med andre, som selv er vokset op i alkoholfamilier, så kontakt LUA.

  Her kan du også få rådgivning:  

Alkolinjen Ung er for unge hvis forældre drikker. Her tilbydes anonym rådgivning. Du kan ringe, skrive eller chatte med professionelle rådgivere.
Mandag 9-17 og tirsdag til fredag 11-17.
Samt helligdage (jul, påske mv.).

Alkolinjen Ung er også for dig, som måske selv drikker for meget. Find ud af det og tag en alko-test på siden helt anonymt. Desuden finder du historier og får gode råd til at drikke mindre.

Alkolinjen Ung har samlet alle de steder, hvor du kan få hjælp, hvis du synes alkohol påvirker dig negativt eller hvis du er tæt på nogen, der drikker for meget.

TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis. TUBA’s chatrådgivning er åben mandag til torsdag kl. 18-21.

Barnets Blå Hus er et behandlings- og støttetilbud for børn, unge og deres familier, der har særlige udfordringer på grund af alkohol- eller stofmisbrug i familien. Der er pt. tilbud 7 steder i Danmark.

Novavi Ung Revers er et gratis tilbud til børn og unge under 25 år, som er vokset op i familier med alkohol- og/eller stofproblemer. På deres side kan du både skrive og chatte med Ung revers og helt anonymt.

Ung Revers har tilbud i Storkøbenhavn, Sjælland og Fyn. Ung Revers er et samarbejde med LUA.

Siden er opdateret 27/12 2023.