(LUA 29/6 2022) 

Vi fik for nylig en lidt speciel foredragsbooking; Jyderup fængsel bookede os til at komme og fortælle vores historie til en gruppe kvindelige indsatte i den åbne afdeling …

… og det var så i går (d. 29/6), at jeg og Henrik fortalte vores historie og svarede på spørgsmål. Det var nogle rigtig gode og skarpe spørgsmål de stillede, og nogle af de indsatte henvendte sig personligt til os med deling fra deres eget liv og de takkede os. Der var 22 indsatte og 7 ansatte til stede.

Nogle af kvinderne sad uroligt på stolen – nok fordi det vi fortalte ramte dem – men alle var meget opmærksomme og nysgerrige. Vi delte, hvordan vi var kommet videre. Bl.a. delte vi om hvad det kan føre med sig at tilgive, hvilket jeg kunne se at mange af kvinderne tog til sig.

Både jeg og Henrik havde en god oplevelse. Det var selvfølgelig en smule angstprovokerende at skulle ind i et fængsel, men det var på en måde som at træde ind i en lille boble, hvor vi blev taget godt imod. Som en af de ansatte sagde til mig efter foredragene, så er det deres liv for en stund at bo dér og hun var glad for, at de indsatte fik muligheden for at få besøg af nogle som os, som de kan spejle sig i.

Fængslet har fået nogle Lua flyers, da de indsatte efterspurgte flyers og de er interesserede i at deltage online, hvis vi går online næste gang, vi holder temaaften.
Pt. er fængslet i gang med at søge tilladelse til at Lua kan bookes til at komme og holde foredrag i deres lukkede afdeling.

Jeg er så stolt over at være en del af Lua, for vi gør en stor forskel for mange forskellige slags mennesker.

Tina Marie, LUA

(Hentet fra LUA facebook d. 29/6 2022)

Læs mere om LUA og deres arbejde >

Book et LUA-foredrag >

Lænkens Unge Ambassadører – LUA