(Oktober 2018) 

En ny sundhedsreform er til debat mellem partiernes sundhedsordførere på Christiansborg i disse måneder. Fonden Novavì og organisationen Alkohol & Samfund deltager i debatten.

 
Fonden Novavì: Kvalificeret alkoholbehandling kræver samarbejde mellem kommuner og regioner

Novavì’s direktør Mikael Jakshøj har skrevet et debatindlæg til Altinget.dk, som understreger behovet for samarbejde mellem kommuner og regioner, hvis kvaliteten i alkoholbehandlingen skal sikres.

Desværre har regeringen en pointe, når den peger på,
at kommunernes misbrugsbehandling varierer i kvalitet og intensitet.
Citat Mikael Jakshøj.

Som led i regeringens overvejelser om en sundhedsreform diskuteres i disse måneder, om regionerne i fremtiden skal have ansvaret for misbrugsbehandling af borgere, der både er ramt af afhængighed og har en psykisk lidelse. Novavì ønsker at der drøftes mere om forløbspakker med faste behandlingsforløb og faglige referenceprogrammer.

• Læs debatindlægget på Altinget.dk 23/8 2018 
 

Alkohol & Samfund: Tre initiativer som styrker behandling af alkoholmisbrug

Mie Erikstrup, kommunikationskonsulent i Alkohol & Samfund: Den kommende aftale om en sundhedsreform kan ligestille de 140.000 alkoholafhængige med andre patienter, hvis en alkoholbehandlingspakke kommer med i aftalen.

Forslaget vil sikre kvalitetssikret behandling og rettigheder for patienter og deres pårørende og spare samfundet for de milliardudgifter, der er forbundet med alkoholproblemer. Forslagene gælder uanset hvor misbrugsbehandlingen finder sted. 

• Læs debatindlægget fra Alkohol & Samfund 28/09/2018 
 

Lænken Web