(Artikel i Jylland-Posten 31/12 2017) 

Regeringen har planer om at samle behandling af mennesker med dobbeltdiagnoser – både misbrug og psykisk sygdom – under én fælles hat i regionerne i modsætning til i dag, hvor kommunerne står for misbrugsbehandling og regionerne har ansvaret for psykiatrien. Det er Lænkens formand i Roskilde Leni Grundtvig Nielsen godt tilfreds med.

 
»Der har desværre været alt for mange eksempler på, at disse meget syge mennesker med dobbeltdiagnoser ender som kastebolde mellem systemerne. De kan ikke rummes i psykiatrien, og kommunernes misbrugsbehandling er ikke gearet til at behandle psykisk syge,« siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

”Det nytter ikke, at man bliver afvist, når man som misbruger eller psykisk syg endelig tager sig sammen og søger hjælp,« siger formanden for Lænken i Roskilde.

Forude venter fortsat stadig regeringens bud på, hvad de nære sundhedstilbud helt nøjagtigt skal indeholde, og hvordan de skal finansieres.

I kommuneforeningen KL erkender borgmester Thomas Adelskov (S) nødvendigheden af, at nogle psykisk syge misbrugere skal håndteres af regionerne.
»Men man skal flytte med nænsom hånd, for disse mennesker – og deres familier – har jo også brug for kommunens støtte,« siger han.

Læs hele artiklen fra Jyllands-Posten her >
Kopi med tilladelse fra JP.


Lænken / Pernille • 4/1 2018