(Oktober 2019) 

Landsforeningens unge ambassadører, LUA, deltog i konferencen Barnet og Rusen også kaldet KoRus, som afholdtes d. 24-26. september 2019 i Sandefjord i Norge.

LUA blev både præsenteret som et hovedoplæg d. 26/9 fra forsker og cand psyk Helle Lindgaard i plenum og senere i en workshop. Workshoppen bestod af LUAs formand Matias Rosenkvist, og fra Ung Revers (Novavì) behandlerne Birthe Zavilla og Vivien Abrahamsen.

 Helle Lindgaard

Helles oplæg i plenum præsenterede de resultater hendes undersøgelse viste om foreningen og dens betydning for de voksne børn. Både det at der er et sted at gå hen med arrangementer for målgruppen, medlemsmøder, tema aftener, selvhjælpsgrupper og kurser. Samt også de gruppeforløb der afvikles som VBA grupper og forældretrænings grupper. Workshoppen fortalte om, hvad LUAs arbejde består af, og hvordan man arbejder i grupperne. Et arrangement lig det på Christiansborg 2018 maj måned.

 Matias Rosenkvist, LUA

Konferencen KoRus er et tilbagevendende samlingspunkt for behandlere fra hovedsaligt Norden. Behandlere der beskæftiger sig med alkoholens konsekvenser ift. børn – lige fra det ufødte barn til de ”voksne børn”.

LUA fik lejlighed til at fortælle, hvad der har været til gavn for dem og blev her på konferencen sat på dagsorden synligt for de interesserede.
 

Indtryk fra konferencen:

  • Helle Lindgaard skriver på Instagram 
  • Vivien Abrahamsen skriver på LinkedIn 
       Se også samme steds links til relevante artikler i Politiken og DR.
  • Se foto fra konferencen 
     

Lænkens kursustilbud til 25-52 årige: