Michael Asmussen, København, med flere har fremsat borgerforslag om at hæve aldersgrænsen for køb af al alkohol uanset procent fra 16 til 18 år.

 

 
Danske unges alkoholforbrug er stadig meget højt, ja har nærmest europarekord, viser Den Europæiske Rusmiddelundersøgelse udgivet af Sundhedsstyrelsen august 2020. Det giver dem uønsket mange problemer, og de har samtidig stor risiko for at udvikle egentlig alkoholafhængighed senere i livet.

Borgerforslaget er fremsat på Folketingets hjemmeside d. 30/10 2020. Får det tilstrækkeligt med støtte, vil det blive behandlet som et lovforslag. Lænken støtter sammen med flere andre organisationer, at aldersgrænsen ændres.

Michael Asmussen skriver blandt andet (citat fra borgerforslaget):
“De danske 15-årige er dem, der drikker allermest i Europa. Jeg har selv været en del af den danske ungdoms drukkultur, og jeg ville ønske, at der havde været en anderledes lovgivning dengang jeg var ung. Jeg drak som de andre i en meget tidlig alder for at føle mig som en del af fællesskabet, og sammen havde vi en unaturlig og uansvarlig drukkultur. Jeg oplever nu – her mange år efter – at drukkulturen ikke har ændret sig. Jeg føler, at vi svigter de unge mennesker, og foreslår derfor, at aldersgrænsen for at købe alkohol hæves til 18 år i stedet for de nuværende 16 år.”

Læs hele forslaget og støt her:

Folketinget / Borgerforslaget

Se også:

Facebook DrukFriUngdom
Alkohol & Samfund tema: Unge og alkohol
Alkopedia: Den Europæiske Rusmiddelundersøgelse
Lænken støtter at alkoholgrænse…

 
Lænken Web 15/11 2020